Wat doen wij?

Wat we doen, is elk week een verrassing, maar het kan bestaan uit bijvoorbeeld:

• Koken op houtvuur
• Avondspelen in het bos
• Knopen leggen en pionieren
• Hikes lopen
• Spelletjes spelen
• Messen maken
• Brandmerken en leerbewerken

Weekenden
We hebben per jaar ongeveer 4 weekenden. Twee daarvan zijn de zogenoemde fortweekenden waarbij we samen met de Rowans de handen uit de mouwen steken rondom het Fort aan den Ham bij Uitgeest. We slapen dan twee nachtjes in het fort en overdag helpen we de beheerders met het onderhouden van het fort en het groen daar omheen. Ook hebben we één keer per jaar het GPK-weekend. Dit weekend is altijd in het Pinksterweekend. We hebben dan een zeer primitief thema. We bouwen hutten en slapen daar in. We fileren onze eigen vis en zo nog veel meer. Ook doen we elk jaar mee met de R.S.W. (regiowedstrijden) en gaan er elk jaar verkenners naar de HIT (landelijke Scoutingkampen tijdens Pasen).

Zomerkamp
Ook de Verkenners hebben elk jaar een zomerkamp. Bij de ons is dat een week waarbij we gaan slapen op een Scoutinglabelterrein in Nederland. Zo zijn we al eens in Ommen, Loenen en Dwingeloo geweest. Het zomerkamp is altijd in een thema zoals: 'De oertijd, 'Mission Impossible' of iets anders.