Wat doen wij?

Wat we doen hangt af van wat een groepje Rowans heeft bedacht, maar het kan bestaan uit van alles zoals bijvoorbeeld:

• Koken op houtvuur
• Knopen leggen en pionieren
• Hikes lopen
• Spelletjes spelen
• Smeden
• Dropping
• Excursies
• Grotere activiteiten organiseren

Weekenden
We hebben per jaar ongeveer drie weekenden. Twee daarvan zijn de zogenoemde fortweekenden waarbij we samen met de Verkenners de handen uit de mouwen steken rondom het Fort aan den Ham bij Uitgeest. We slapen dan twee nachten in het fort en overdag helpen we de beheerders met het onderhouden van het fort en het groen daar omheen. Ook hebben we vaak nog een ander weekend. Afhankelijk van de groep Rowans en hun interesses bijvoorbeeld een primitief weekend, een game weekend, filmweekend of een ander soort kampweekend. De Rowans organiseren dit namelijk zelf.

Zomerkamp
Ook de Rowans hebben elk jaar een zomerkamp. Bij de ons is dat een week waarbij we gaan slapen op een Scoutinglabelterrein in Nederland of een Scoutingterrein in het buitenland. Zo zijn we al eens in Wiltz, Pijnacker of Mook geweest. Het zomerkamp wordt georganiseerd door de Rowans zelf. Zij bedenken de activiteiten maar alles wordt begeleid en gestuurd door de Rowanbegeleiding.