Het gebouw

Adres:
Clubgebouw De Geuzenkorf
Honkpad 4, 1816 LZ Alkmaar (wijk De Hoef)

(LET OP! Geen postadres)

Welpenlokaal
Het welpenlokaal wordt door onze welpen gebruikt om hun opkomsten in te houden. Deze ruimte bevat tafels en bankjes, die meestal naar de middenzaal worden verplaatst om zo van deze ruimte een slaapzaal te maken.

Middenzaal
De middenzaal is de algemene ruimte van het gebouw, dat vooral gebruikt wordt voor activiteiten. Het heeft een oppervlakte van 64 m2 en staat in verbinding met de meeste andere ruimtes.

Verkennerlokaal
Het verkennerlokaal wordt door de bevers en verkenners gebruikt. Net als het welpenlokaal staan hier ook tafels en banken, waardoor deze ruimte ook als slaapzaal kan worden ingericht.

Keuken
De keuken bevat een aanrecht met 2 wasbakken en met planken eronder voor de borden, bestek en schoonmaakspullen. Naast een kooktoestel met 4 gaspitten is er ook een koffiezetapparaat aanwezig.

Pantry
Dit is een opslaghok voor etenswaar, pannen, borden en schoonmaakmiddelen en staat in verbinding met de keuken. In dit hok staat ook een koelkast met vriesvak, zodat etenswaar gekoeld bewaard kan blijven.

Patio
Vanuit de keuken kom je in een overkapte buitenruimte die uitmondt op de kampvuurkuil. Een ideale plek om de was te drogen of om te barbecueën bij slecht weer.

Leidinglokaal
Het leidinglokaal wordt gebruikt om programma's te maken, oudergesprekken te houden of gewoon even relaxed bij te komen van de opkomst. Meubilair bestaat uit een tafel en een aantal stoelen.

Toiletruimte
De toiletruimte heeft 4 toiletten en er zijn twee douchehokken. Verder zijn er 4 wasbakken met warm en koud water en bijbehorende spiegels.

Terrein
Het terrein is ongeveer 1500 m2 groot, omringd met een hek en bestaat uit een groot speelveld, een kampvuurkuil en een fietsenstalling. Het speelveld heeft een vlaggenmast en kan natuurlijk ook worden gebruikt worden om tenten te plaatsen. Bij onze groep wordt het park "De Egmonderhout" veel gebruikt voor activiteiten. Dit park is ideaal voor grote spelen.

scoutingsmurf.jpg