De Koppelstock

Geen gebeurtenissen gevonden

De Koppelstock

De Koppelstock is het groepsblad van Scouting De Geuzen, gemaakt voor en door de leden. Verschillende speltakken schrijven artikelen voor dit groepsblad over activiteiten die ze tijdens verschillende opkomsten hebben gedaan.  De redactie verzorgt ook vaste rubrieken. Dat zijn bijvoorbeeld: puzzels, kleurplaten, recept, survivaltips en nog veel meer.

Daarnaast staan er verslagen in van groepsactiviteiten zoals een: JOTA, groepsdiner, overvliegdag, oliebollenactie en St. Jorisdag. Ook de avonturen tijdens kampweekenden en zomerkampen staan in de Koppelstock gepubliceerd. De Koppelstock komt ongeveer 4x per jaar uit: rond maart, juni, september en december en is bedoeld voor jeugdleden (en ouders), kaderleden (leiding) en stichting (bestuur).

Waar komt de naam Koppelstock vandaan?

“Koppelstock” was een naam van een veerman uit Brielle in de 80-jarige oorlog. Het was Koppelstock die in 1572 de afgedwaalde Watergeuzen mededeelde dat het Spaanse garnizoen Brielle had verlaten. Het wad diezelfde Koppelstock die toen aan de burgers van Brielle kon mededelen dat de Watergeuzen Brielle “voor de Prins” zouden veroveren. Misschien dat het u nu duidelijk is waarom jaren geleden de naam “Koppelstock” voor ons groepsblad werd gekozen. Koppelstock was de berichtgever tussen de inwoners van Brielle en de Watergeuzen. Onze Koppelstock mag dan iets materieels zijn. Het doel komt enigszins overeen, namelijk het overbrengen van informatie.

Of doe je ideeën in de Kopijbus in de middenzaal (naast toiletruitme)

ilovescouts.jpg