De Verkenners

De verkenners hebben een wachtlijst t/m augustus 2017.

Bij de Verkenners van scouting De Geuzen uit Alkmaar beleef je samen met je (nieuwe) vrienden supergave dingen. We leren overleven in de natuur, slapen minimaal twee keer per jaar in een Fort, doen gave spelen en gaan elk jaar op zomerkamp.

De Scouts van 11 tot en met 15 jaar heten Verkenners en het thema dat centraal staat bij deze groep is de ‘ontdekkingsreis’. Deze groep Scouts is relatief zelfstandig en leert samenwerken met anderen in de groep. Zo wordt de Scout voorbereid op de volgende speltak (de rowans) waarin hij of zij zelf activiteiten gaat organiseren. Dit alles gebeurt onder leiding van hopman Kees, vaandrig Romy en troepleiders Erik en David.

De ene zaterdag hebben we een opkomst van 14.00u tot 17.00 en de week erop van 19.00u tot 21.00u. Dit is, zodat wij dan ook dingen kunnen doen waarbij je duister of juist licht bij nodig hebt, zoals: avondspelen in het bos, werken met hout en touw (pionieren), kaart en kompas spelen, koken op een kampvuur, etc.

Er is op dit moment weer plaats voor nieuwe verkenners! Je bent altijd welkom om een keer te komen, kijk op deze website in onze agenda voor actuele opkomsttijden of neem contact met ons op via  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

verkennerleiding
Troepleider Erik, Vaandrig Romy, Hopman Kees en Troepleider David.

Hopman Kees, leiding bij de verkenners sinds 1977.

“ De verkenners zijn een geweldige groep om leiding aan te geven, met de verkenners kun je echt voor 100 % aan scouting doen! ”

Vaandrig Romy, leiding sinds 2005.

“ Het is het saamhorigheidsgevoel wat het zo leuk maakt bij de verkenners. Iedereen hoort erbij en samen gaan we de wereld ontdekken! ”

Troepleider Erik, leiding sinds 2009.

“ Bij de verkenners kan je echt leuke dingen gaan doen. Een goed kamp opbouwen, eten koken op houtvuur, tochten lopen. Een groepje verkenners kan verrassend veel zelf en dat is heel leuk! ”

Troepleider David, leiding sinds 2011.

“ Het enthousiasme van de verkenners is gewoon geweldig om te ervaren, net als de vrolijkheid die er vanaf straalt! Eén team, één taak! ”

Verkenners.

“ Het is zo gaaf dat je iedere week iets anders doet, samen met andere kinderen die je vrienden zijn geworden. De leiding bedenkt vaak te gekke creatieve opkomsten en leren ons op een leuke manier te overleven in de natuur en om onszelf en anderen te respecteren en te leven volgens de verkennerswet ”