Geen gebeurtenissen gevonden

Doe ook mee met de JOTAcross 2016

A.s. zaterdag 15 oktober is het weer tijd voor de jaarlijkse JOTAcross.

In Noord-Holland wordt tijdens de JOTA elk jaar weer een zogenoemde JOTAcross gehouden. Elke groep die deelneemt aan de JOTAcross bestaat uit een mobielteam en een thuisteam . Het mobiele team gaat er met de auto, zender en de meest opvallende en aparte voorwerpen op uit om onderweg posten te zoeken en door opdrachten te doen zoveel mogelijk punten proberen te verzamelen. Ook is er altijd een opdracht voor onderweg, bijvoorbeeld dat er iets geschilderd moet worden.

Het thuisteam krijgt thuis via de ontvanger in het clubhuis de meest moeilijke vragen binnen die beantwoord moeten worden, en als er een antwoord is, gecodeerd ook weer terug moeten worden gestuurd over de zender naar de scoutingvereniging die het dat jaar heeft georganiseerd. Wij zitten dan met zijn allen ijverig alle vragen op te zoeken op laptops, computers, boeken of door te bellen met familieleden of kennissen. Het thuisteam heeft ook altijd een thuisopdracht die voor punten kan worden gemaakt.

Het gaat er uiteindelijk om dat je als groep zoveel mogelijk punten haalt, zowel in het thuisteam als in het mobiele team.
De groep die de meeste punten heeft verdiend, wint de JOTAcross en mag de JOTAcross van het volgende jaar organiseren!

Lijkt het u leuk om ons te helpen om de JOTAcross te winnen? Alle hulp is welkom op de Geuzenkorf op 15 oktober of je kan meedoen via jota.de-geuzen.nl

scouting_das_durven.jpg