Scouting De Geuzen geeft jubileumboek uit!

“Reuzefijn, om een Geus te zijn” heet het nieuwe jubileumboek van scouting De geuzen. Het boek is geschreven door Rick Barnaart van Bergen en gelay-out door Michiel Pop, twee Geuzen in hart en nieren. Scoutinggroep De Geuzen bestond vorig jaar 80 jaar. Dit jubileum werd het hele jaar door gevierd met vele feestelijke activiteiten. Als afsluiting was er in november een groepsdiner en een reünie. In het afgelopen jaar was er een jubileumbadge en een nieuw logo van de scoutinggroep uitgegeven en veel jeugdleden dragen sindsdien jubileumtruien van De Geuzen. Eén ding miste er nog: een jubileumboek. Dit boek is er gekomen en bevat 80 jaar Geuzengeschiedenis en meer dan 100 jaar Scoutinghistorie.

De titel van het boek verwijst naar een yell van de Geuzengroep. Dertig jaar geleden is er ook al eens een jubileumboek uitgegeven, waarbij de eerste zin van de geuzenyell is gebruikt. Dit tweede boek bevat de tweede en derde zin uit deze yell. Een yell is een soort kreet of rap die bij Scouting heel hard en gezamenlijk wordt geroepen.

Het boek is voor €10,= te bestellen bij de groep. Stuur een mail naar  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  voor meer informatie.

Jubileumboek