Scouts bakken 25.000 oliebollen

Op 30 december bakken de scouts van scoutinggroep De Geuzen uit Alkmaar voor de 58e keer oliebollen. Dit jaar gaan De Geuzen 25.000 oliebollen bakken, de oliebollen zijn door de scouts huis-aan-huis verkocht. Bestellen van oliebollen is mogelijk tot en met zondag 28 december 20.00 uur via www.oliebol.de-geuzen.nl en telefoonnummer 06-44470078. De oliebollen, met of zonder rozijnen, worden thuis bezorgd op woensdag 31 december. Ze worden verkocht per zak van 10 stuks en kosten € 5,-- per zak.

Verkoop aan bedrijven

Ook bedrijven kunnen tot en met zondag 28 december 20.00 uur bestellingen plaatsen. De oliebollen worden dan op dinsdag 30 december of woensdag 31 december op een afgesproken tijd en voorzien van poedersuiker bezorgd. Bel hiervoor met 06-44470078 of bestel via de website.

Verkooppunten voor oud en nieuw

Op dinsdag 30 december en woensdag 31 december kunnen de oliebollen gekocht worden bij drie verkooppunten. Op OVERSTAD in Alkmaar is een verkooppunt op de parkeerplaats van Klercq naast de Rijwielhandel. Dit jaar verkopen wij ook in Egmond aan Zee bij de ijswinkel Pravesani in de Voorstraat en natuurlijk bij ons clubhuis aan het Honkpad in het Hoefplan (achter de Egmonderhout).

Jarenlange ervaring

De Geuzen hebben inmiddels een grote ervaring opgebouwd in de oliebollenbakkerij. In de 80 jaar dat de groep dit jaar bestaat is het bakken van oliebollen een vaste traditie geworden. Hiermee willen de scouts geld verdienen voor de aanschaf van nieuwe spelmaterialen, vaste lasten en het onderhoud van het clubgebouw“De Geuzenkorf”. De voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang. Op 30 december zullen ongeveer 100 vrijwilligers in ploegendiensten bezig zijn met deeg maken, bakken en inpakken van de bollen. Op 31 december komt de bezorgdienst in actie. Vóór 16:00 uur heeft iedereen dan zijn bestelling aan huis bezorgd gekregen. Meer informatie over de oliebollenactie of scoutinggroep De Geuzen staat op www.de-geuzen.nl