Vrijwilliger van het jaar

Op maandag 7 oktober is Rick Barnaart van Bergen in de Grote Kerk (zonder dat hij er van te voren van afwist) gehuldigd met de vrijwilligersprijs 2013, uitgereikt door de 8 October Vereeniging. Eerst deed burgemeester Bruinooge een algemeen woordje over het Alkmaars Ontzet en daarna sprak de voorzitter van de 8 October Vereeniging Bas de Regt over de vele vrijwilligers die het Alkmaars Ontzet rijk is.

Rick zijn reactie op zijn huldiging als vrijwilliger van het jaar 2013:
"Toen werd mijn naam genoemd en moest ik op het podium komen. Ik ben de jongste "vrijwilliger van het jaar" ooit en ik doe dit eigenlijk nog maar 9 jaar. Ik neem nu een aantal jaren meerdere activiteiten voor mijn rekening: de Kranslegging, het Kinderontbijt, het Kinderfestijn en opruimen van de zuurkoolkramen. Ik vind het van belang dat de Alkmaarse schooljeugd meer wordt betrokken en aanwezig is bij het Alkmaars Ontzet (weet wat er op 8 oktober 1573 is gebeurd). Daarnaast zorg ik, met vele andere enthousiaste Scouts, voor de Scoutingactiviteiten op het Canadaplein om Scouting Alkmaar te promoten. Daarom hebben ze me voorgedragen om mij deze prijs te geven. "
"Dit was een complete verrassing! De prijs is dan wel op persoonlijke titel, maar zonder de hulp van alle Scoutingmensen kan ik o.a. geen Kinderfestijn op het Canadaplein neerzetten! Ik wil dus ook alle mensen die met mij een mooi Alkmaars Ontzet mogelijk maken ontzettend bedanken! Ik ben hier heel erg blij mee en dank hiermee, zowel alle aanwezigen die voor mij naar de Grote Kerk kwamen, als het 8 Octoberbestuur voor het geven van die mooie zilveren Alkmaars Ontzetschaal. Hij krijgt een mooi plaatsje! Allemaal enorm bedankt en hopelijk tot volgend jaar!"