Baden-Powelldag

Afgelopen vrijdag 22 februari hebben we de oprichter van scouting herdacht, Robert Stephenson Smyth Baden-Powell.
Deze dag noemen we Baden-Powelldag. Baden-Powelldag is een jaarlijkse feestdag voor scouts over de hele wereld. Baden-Powelldag valt op 22 februari, de verjaardag van zowel Robert Baden-Powell als zijn vrouw Olave Baden-Powell, die beiden veel voor de scouting betekend hebben. Wanneer Baden-Powelldag precies werd ingevoerd, is niet goed bekend. Van origine is het een feestdag voor jongensscouting.

Soms hoor je wel eens over Scouts die Denkdag vieren in plaats van Baden-Powelldag. Denkdag is ook een jaarlijkse feestdag voor scouts over de hele wereld. Denkdag valt net als Baden-Powelldag op 22 februari. Denkdag werd op 22 februari 1932 ingevoerd tijdens een padvindstersconferentie in Kattowitz in Polen, ter ere van Olave Baden-Powell. Van origine is het dan ook een feestdag voor meisjesscouting.

Bij de Geuzen vieren we allebei deze feestdagen. We hebben dit jaar een heerlijke maaltijd gehad, een echte Baden-Powellquiz gespeeld en daarna onze beloftes hernieuwd bij het kampvuur.
Het was een geslaagde dag. De foto's volgen later.